2e Kennisplatform embouchure (problemen) bij koperblazers

18-11-2022 01:30

2e kennisplatform embouchure (problemen) bij koperblazers


Op 18 november as. organiseren we een vervolg op het succesvolle ‘kennisplatform embouchure(problemen) bij koperblazers’. Dit was vorig jaar december een groot succes, en deelnemende docenten en behandelaren vroegen om een vervolg. Het was een uniek en prachtig cross-over evenement waar blaaspedagogen en -behandelaren ((tand)artsen en therapeuten) voor het eerst samen in een zaal zaten. Brandt Attema was één van de sprekers. Sommige blaasdocenten spraken voor het eerst van hun leven met een dokter of therapeut, en dan nog wel over koperblazen…

We hebben voor dit jaar wederom een excellente spreker kunnen strikken, namelijk prof. Matthias Bertsch; muziek-bewegingswetenschapper aan het Conservatorium te Wenen, zelf trompettist én trainer van Mnozil Brass. Hij komt speciaal voor dit kennisplatform naar Nederland. Prof. Bertsch zal een voordracht houden over zijn nieuwste bevindingen op het gebied van de embouchure bij koperblazers, en wat dit zou kunnen betekenen voor het blaasonderwijs en de benadering bij embouchure problemen.
Aansluitend zal Simon Emmen, master student trombone te Tilburg vertellen over zijn onderzoek bij koperblazen. Na een theoretische uitleg over twee verschillende typen embouchure bij het koperblazen, zal er aan de hand van stellingen informatie bij de deelnemers worden opgehaald en bediscussieerd. Deze input zal worden gebruikt voor het onderzoek van Simon waarbij hij twee typen embouchure technieken met elkaar gaat vergelijken. Input is nodig enerzijds van docenten en koperblazers, anderzijds van therapeuten, artsen en wetenschappers over welke aspecten belangrijk zijn in embouchure opdat het onderzoek zinvol en bij de praktijk aansluitend kan worden ingericht.

Het platform wordt voorgezeten door dr. Kees Hein Woldendorp, revalidatiearts en medisch coördinator van het revalidatie Expertise Centrum voor Muziek & Dans van Revalidatie Friesland. Hij is gepromoveerd op embouchure (problemen) bij koperblazers en tevens vicevoorzitter van de Nederlandse vereniging voor Dans en Muziek Geneeskunde.

Praktische informatie
Vrijdag 18 november, 13.30u tot 17.00u. 
De Reehorst, Ede
€25,- voor leden van de NVDMG
€95,- voor niet-leden
Accreditatie is aangevraagd
Aanmelden via: https://www.nvdmg.org/evenementen/kennisplatform-embouchure

We hopen en verwachten dat het weer net zo'n inspirerende bijeenkomst zal zijn als de eerste keer. Komt u ook? Zegt het voort! Bij vragen, horen wij graag.